Kalatoitude retseptid

Munasalat krevettide ja kalamarjaga 

Pille Enden, 16. aprill 2018, 04:11
Foto: Jaan Heinmaa
Tõeliselt hõrk suutäis, mida tahaks kohe supilusikaga süüa. Aga maitseb hästi ka suupistena röstitud saial.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
200 g Külmutatud kooritud krevetid
4 tk Keedetud muna
1 dl Paksem majonees
4 spl Kreeka vm paksem jogurt
60 g Punane kalamari
8 viilu Sai või sepik
Sidrunimahl
Hakitud till
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Sulata ja nõruta krevetid, haki peenemaks. Koori ja haki munad. Sega majonees jogurtiga ning maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Sega hulka krevetid, hakitud muna, kalamari ja hakitud till. Rösti sai või sepik ning serveeri salat krõbedal saial.

HEA TEADA!

Värvilised vutimunad sobivad suupisteks!

Värvilisi kooreta vutimune saab nii: pane munad külma veega keema ja kui vesi on keema tõusnud, keeda 2 minutit. Keera pliidi kuumus maha ja lase munadel 1–2 minutit kuumas vees seista, siis kalla peale külm vesi. Koori munad ja kalla peale peedimahl (sobib ka poest ostetud valmis mahl), lase 10 minutit seista ja kuivata majapidamispaberiga. Kollaseks tooni saamiseks lahusta soojas piimas näpuotsatäis safranit ja lase munadel kollases piimas 15–20 minutit värvuda.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee