Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
2. aprill 2018, 04:57

Banaanimuffinid Nutellaga

Vastupandamatud muffinid säilivad kaane all õhukindlalt hoides värsked ja pehmed mitu head päeva. Lihtne valmistada ka koos lastega.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 dl Nisujahu
1 dl Kaerahelbed, peenestatud
2 dl Pruun roosuhkur
2 tl Vanillsuhkur
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
1 tk Muna
1.5 dl Piim
100 g Või
2 tk Banaan, hästi küps
1 dl Metspähklid, kooritud ja röstitud
300 g Pähklikreem, näiteks Nutella

Valmistamine

1 Sega suuremas kausis kuivained - jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, hakitud pähklid, suhkur ja sool - omavahel. Teises kausis sega piim, sulavõi, lahtiklopitud muna ja kahvliga purustatud banaanid. Nüüd sega mõlemad segud omavahel, aga tee seda kergelt ja nii vähe kui võimalik, et muffinid kerkiksid hästi.

2 Jaga pool tainast 12 muffinivormi pesa vahel, tõsta igasse 1 kuhjaga teelusikatäis pähklikreemi ja jaga ülejäänud tainas peale. Vormid võiks olla täidetud ¾ osas, mitte päris ääreni, muidu kerkib tainas vormist välja. Tõsta iga muffini peale veel  1 kuhjaga  teelusikatäis pähklikreemi. Tõmba noaga rist üle kreemi, et küpsedes jääks muffinid kauni välimusega. Küpseta muffineid ahjus 175 kraadi juures umbes 15 minutit või kuni muffinid kaunilt kerkinud ja küpsed ning sisetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda restil.

Hea teada!

Kui võimalik, kasuta muffinite küpsetamiseks silikoonist muffinivormi. Seda ei pea ei võiga määrima ega paberist muffinivormidega seest vooderdama. Samuti saab valmis muffinid kenasti vormist peale jahtumist kätte.