Küpsetised

Keeksikoogikesed tarretisega ehk red jelly Lamingtons 

Pille Petersoo, 9. aprill 2018, 04:38
Foto: Hele-Mai Alamaa
Klassikalised Lamingtoni koogikesed on lihtsad keeksikuubikud, millele valatakse šokolaadiglasuur ja puistatakse peale kookoshelbed, ent Toddi ema tegi vanasti hoopis punase marjaželeega kaetud koogiruute. Eesti tarretisepulbrid jäävad koogi peal väga heledad, aga maitsvad on need ampsud ikka, vaatamata värvile. Loomulikult võid valmistada koogiruudud ja tarretise ka nullist, kuid meie pakume Austraalias rohkem levinud ehk laisema perenaise retsepti.

Kogus: kümnele

Koostisosad
1 pk Keeksi- või tordipulber
Vesi
Maasika- või vaarikatarretise pulber
Kookoshelbed

Valmistamine

1. Valmista keeks või kandiline koogipõhi vastavalt pakendi juhistele või kasuta endale meeldivat biskviidiretsepti. Koogivorm võiks olla pigem väike kui suur, siis saad kenamad kuubikud lõigata. Lase koogil jahtuda, seejärel lõika kuubikuteks.

2. Valmista tarretisesegu vastavalt pakendi juhistele, aga võta ettenähtust poole vähem vett! Lase segul poolenisti tarretuda, siis kasta keeksikuubikud tarretise sisse ning seejärel veereta neid kookoshelvestes. Tõsta kandikule, lase tarretisel veel veidi hanguda ja serveeri.