Foto: Hele-Mai Alamaa
Laktoosivabad toidud
9. aprill 2018, 04:21

Spagetid krevettide ja tšilliga

Kiiresti valmiv pastaroog, mida on lihtne teha ja mida põnevate maitsetega harjunud lapsed – ning nende vanemad – meelsasti söövad.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Spagetid
2 spl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs
2 tk Mahe punane tšilli
200 g Kirsstomatid
0.5 tk Sidrun
400 g Keedetud ja kooritud hiidkrevetid
2 peotäit Rukolalehed
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kui kasutad külmutatud krevette, siis sulata need esmalt aeglaselt külmkapis ja nõruta hoolega.

2. Koori küüslauguküüned ja haki peeneks. Eemalda tšillikaunast seemned ning haki kaun peeneks.

3. Lõika kirsstomatid pooleks. Riivi sidrunilt peene riiviga koor; pressi välja 2 supilusikatäit sidrunimahla.

4. Aja vesi suures potis keema ning maitsesta julgelt soolaga, lisa spagetid ja keeda vastavalt pakendil olevale juhisele al dente.

5. Kui spagetid hakkavad valmis saama, kuumuta suurel praepannil õli, lisa küüslauk. Kui küüslauk susiseb, lisa tšilli ja kuumuta veel üks minut. Siis pane juurde tomatid ja prae veel minut aega.

6. Lisa sidrunikoor, sidrunimahl ja krevetid, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta umbes 2 minutit, kuni krevetid on läbi kuumenenud. Spagetid kurna, lisa koos rukolaga praepannile ja sega hoolega läbi.

7. Jaota soojendatud kaussidesse ja serveeri.