Foto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
9. aprill 2018, 04:05

Kanafilee kinoaga

Tuntud Austraalia koka Donna Hay retseptist inspireeritud väga lihtne kanaroog, mida serveeritakse tervisliku ja põneva kinoaga.

Koostisosad
500 g Kanafilee
2 spl Tai roheline karripasta
4 spl Paksem kookospiim
KINOA
200 g Kinoa
3.5 dl Kanapuljong
2 tl Riivitud ingver
1 dl Hakitud koriander
3 tk Hakitud roheline sibul
1 tl Seesamiõli
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Laimisektorid
Värske münt
Koriander

Valmistamine

1. Loputa kinoaseemned korralikult jooksva külma vee all. Pane koos puljongiga potti ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 12–14 minutit, kuni puljong on imendunud ja kinoa pehme.

2. Tõsta pott tulelt, lase 5 minutit kaane all tõmmata. Siis eemalda kaas, sega kinoa kahvliga õhuliseks. (Kinoa võid kuni 2 päeva varem valmis teha ja hoida külmikus kinnises karbis.)

3. Lõika kanafileed õhukesteks viiludeks. Sega kausis karripasta ja kookospiim ühtlaseks. Lisa kanaribad ja lase võimaluse korral 30–60 minutit maitsestuda. Siis lüki kanafileeribad grillimistikkude otsa. Küpseta kuumal grillpannil ümberringi kuldpruuniks või kuumas grillahjus küpseks.

4. Pane keedetud kinoa kaussi. Lisa ingver, koriander, roheline sibul ja seesamiõli.

5. Jaota kinoa taldrikutele, tõsta peale grillitud kanavardad, kaunista laimisektori, koriandri- ja mündilehtedega.