Foto: Hele-Mai Alamaa
Väherasvased toidud
9. aprill 2018, 04:09

Lemmikvõiku avokaado ja tomatiga

Perepoeg Bass sööb igal hommikul kolm viilu röstsaia: ühel on maapähklivõi, ühel moos ja ühel avokaado. Tomatiga variant on veidi tuunitud versioon sellest värvikast võileivast.

Koostisosad
Röstsaia- või nisuleivaviil
Oliiviõli
Küps avokaado
Sidrunimahl
Sool
Must pipar
Küpsed (kirss)tomatid

Valmistamine

1. Rösti saiaviilud rösteris või ahjus kuldseks – kui teed seda ahjus, siis piserda viiludele esmalt veidi oliiviõli.

2. Lõika avokaado pikuti pooleks, eemalda kivi. Uurista viljaliha kaussi, suru kahvliga katki. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga ning määri saiaviilule. Kaunista tomatiga ja serveeri.