Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
2. aprill 2018, 04:04

Mesikäpa küpsisekook

Hästi magus kaloripomm, mis lausa sulab suus. Jõhvikad annavad kaunistusena meeldivat hapukust ja kaunist värvi. Soovi korral sega jõhvikaid ka täidise hulka ja lisa sorts kanget alkoholi, näiteks Vana Tallinna likööri. Hoia kooki serveerimiseni külmas.

Koostisosad
PÕHI
320 Mesikäpa küpsised vanillitäidisega
50 g Või
TÄIDIS
190 g Mesikäpa küpsised
200 g Maitsestamata toorjuust
250 g Valge šokolaad
KAUNISTUSEKS
3 tk Mesikäpa küpsis
1.5 dl Kuivatatud jõhvikad

Valmistamine

15 tk

1. Vooderda nelinurkse 20 x 20 cm suuruse koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta põhja jaoks küpsised köögikombainis või kilekotis tainarulliga. Sega sulatatud võiga ja suru koogivormi põhjale. Tõsta külma.

2. Sulata šokolaad veevannil ja sega toasooja toorjuustuga. Purusta küpsised jämedalt ja sega täidise hulka. Laota vormi. Pudista kaunistuseks peale veel paar küpsist ja puista üle jõhvikatega.

3. Tõsta 2 tunniks kuni järgmise päevani külma. Lõika kuubikuteks ja naudi otse külmkapist võetuna.