Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
1 tk Sibul
400 g Kalkuni- või kanafilee
700 g Kartulid
1 tk Suur porgand
1 tk Pastinaak
Sool
Must pipar
Soovi korral hakitud till
400 ml Rõõsk koor 35%
Valmistamine
1. Koori ja haki sibul, kuumuta õlis klaasjaks, tõsta kõrvale. Kuumuta pannil ka ribadeks tükeldatud kalkunifileed, maitsesta soola ja pipraga. Koori kartulid, porgand ja pastinaak, lõika piklikeks kangideks.
2. Lao ahjuvormi kihiti kartulid, praesibul, kalkuniliha ja köögiviljad. Kartulikihile puista soola ja pipart, samuti soovi korral hakitud tilli. Kalla peale koor. Kui vormiroog pole vedelikuga kaetud, nirista peale veel väheke vett.
3. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40–50 minutit, kuni vorm on kaunilt pruun või kuni kartulid ja liha on pehmeks küpsenud.
Kommentaarid (0)