Foto: Mari-Liis Ilover
Laktoosivabad toidud
9. aprill 2018, 04:13

Kartuliomlett

Imetore moodus kasutada maitsval moel ära keedetud kartulid. Ja mitte ainult kartulid, sest see toekas ahjuomlett annab võimaluse sisse poetada erinevaid toidujääke.

Kogus: viiele

Koostisosad
3 tk Kartul
1 tk Sibul
1 tk Väike punane paprika
60 g Chorizo või suitusvorst (soovi korral)
6 tk Muna
Hakitud petersell
3 spl Oliiviõli
1 tl Sool

Valmistamine

1. Lõika kooritud kartulid ühtlasteks õhukesteks viiludeks. Viiluta ka sibul. Puhasta paprika seemnekojast ja viiluta. Tükelda vorst. Kuumuta 20-sentimeetrise

läbimõõduga, ahju sobival pannil oliiviõli. Prae selles sibulaid ja paprikaviile madalal kuumusel umbes 7 minutit, kuni sibulad on kuldsed ja paprika pehmenenud. Lisa vorstitükid ja kartuliviilud ning sega õrnalt läbi.

2. Klopi munad soolaga lahti. Lisa hakitud petersell ja vala segu pannile. Lase madalal kuumusel hüübida umbes 10 minutit. Samal ajal kuumuta ahi 225 kraadini. Tõsta pannitäis ahju ülemisele siinile ja küpseta 225 kraadi juures veel 10–15 minutit, kuni omlett on kuldne. Raputa peale hakitud peterselli. Lase omletil veidi taheneda ja lõika siis sektoriteks. Omlett on parim toasoojalt.

HEA TEADA!

Retseptis on lisatud jupike suitsuvorsti, kuid võid koos kartulitega pannile lisada hoopis:

juustutükikesi, eriti põneva tulemuse annab sinihallitusjuust.

Praetud peekonit ja rohelist sibulat või tilli.

Küpsetatud kala või suitsukalatükke.

Peotäie väikesi krevette.

Küpsetatud kanatükikesi.

Köögivilju, näiteks peotäis herneid otse sügavkülmast või küpsetatud ja tükeldatud suvikõrvitsat, baklažaani, brokolit, lillkapsast.