Madala GI toidud

Bataadi-kikerhernehautis 

Mari-Liis Ilover, 26. märts 2018, 03:53
Foto: Mari-Liis Ilover
Kreemjas hautis maitseb hästi niisamagi, aga soovi korral võid juurde keeta riisi või kinoad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Bataat
400 g Kikerherned
2 spl Kookosõli
1 spl Punane Tai karripasta
400 g Kookospiim
400 g Purustatud tomatid
60 g Spinatilehed
1 spl Kalakaste
1 spl Laimimahl
1 tl Suhkur
Koriandrilehed
Must pipar
Sool

Valmistamine

1. Koori ja tükelda bataat. Nõruta kikerherned. Kuumuta vokk- või tavalise suurema panni põhjas kookosõli. Lisa karripasta, sega läbi. Lisa paar supilusikatäit kookospiima ja sega kuumutades nii, et karripastasse ei jääks tükke.

2. Pane pannile bataaditükid, kikerherned, ülejäänud kookospiim ja tomatid. Kata pann kaanega ja hauta nõrgal kuumusel umbes 20 minutit, kuni bataat on pehme. Lisa spinatilehed ja sega kuumutades läbi. Maitsesta soola ja pipraga, lisa kalakaste, laimimahl ja suhkur. Puista serveerimisel peale värsket koriandrit.