Foto: Jaan Heinmaa
Vähese suhkruga toidud
2. aprill 2018, 04:04

Kikerhernepannkoogid kirsikastmega

Pannkooke võib serveerida nii soolase kui magusa täidisega. Soolase täidise puhul pane tainasse vähem suhkrut. Pannkoogid mekivad kõige paremini kohe pannilt tõstes.

Koostisosad
PANNKOOGITAINAS
4 dl Kikerhernejahu
1.5 tl Sool
2 spl Suhkur
5 dl Külm vesi
Õli praadimiseks
Pealeraputamiseks tuhksuhkur
KIRSIKASTE
400 g Külmutatud kirsid kivideta
2 dl Vesi
4 spl Pruun suhkur
1.5 spl Kartulitärklis
1.5 spl Vesi
Kaneel

Valmistamine

8 tk

1. Klopi kikerhernejahu, sool, suhkur ja külm vesi ühtlaseks kreemjaks tainaks. Lase vähemalt 10–15 minutit paisuda.

2. Kastme tegemiseks pane külmutatud kirsid, vesi ja suhkur kastrulisse ja kuumuta mõõdukal kuumusel, kuni kirsid ja suhkur on sulanud. Sega kartulitärklis külma veega ja lisa juurde. Sega, kuni kaste pakseneb. Tõsta pliidilt, maitsesta kaneeliga.

3. Kuumuta õliga pintseldatud pann hästi kuumaks. Sega tainas läbi ja pane sellest korraga pannile umbes 4 supilusikatäit. Liiguta panni nii, et tainas seda ühtlaselt ja üsna õhukeselt kataks.

4. Prae kõrgel kuumusel 2–3 minutit, kuni pannkook pealt mullitama hakkab ja on keskelt hüübinud. Keera kook pooleks ja tõsta taldrikule, pane peale kirsikastet ja keera kook veel kord pooleks, raputa peale tuhksuhkrut. Serveeri kohe.