Vähese suhkruga toidud

Läätsehautis kikerhernestega 

Pille Enden, 2. aprill 2018, 03:49
 Jaan Heinmaa
Nagu iga pajaroog, läheb seegi taimne toit pikalt haududes aina paremaks. Pajarooga võib serveerida näiteks saiaga või pakkuda lisaks keedetud riisi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 dl Kuivatatud kikerherned
1 dl Punased läätsed
7 dl Puljong
1 purk Kooritud tomatid (400 g)
2 tk Kartul
2 tk Porgand
1 tk Sibul
2 vart Varsseller
0.5 tk Punane tšilli kaun
2 tk Purustatud küüslauguküüs
1 spl Kuivatatud petersell
1 spl Kuivatatud basiilik
0.5 tl Jahvatatud võrtsköömned
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pane kikerherned potti, lisa 4 dl külma vett ja kuumuta keemiseni, keera kuumus maha ja jäta 1 tunniks likku. Loputa ja nõruta läätsed.

2. Koori ja haki kartulid, porgandid ja sibul, haki ka seller ja seemnetest puhastatud tšillikaun. Kuumuta köögiviljad potis õlis kergelt pruunikaks. Lisa puljong, purustatud tomatid ja küüslauk, kikerherned ja läätsed. Lisa maitseained ja hauta 45–50 minutit, kuni läätsed ja köögiviljad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee