Läätsehautis kikerhernestega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 dl Kuivatatud kikerherned
1 dl Punased läätsed
7 dl Puljong
1 purk Kooritud tomatid (400 g)
2 tk Kartul
2 tk Porgand
1 tk Sibul
2 vart Varsseller
0.5 tk Punane tšilli kaun
2 tk Purustatud küüslauguküüs
1 spl Kuivatatud petersell
1 spl Kuivatatud basiilik
0.5 tl Jahvatatud võrtsköömned
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Pane kikerherned potti, lisa 4 dl külma vett ja kuumuta keemiseni, keera kuumus maha ja jäta 1 tunniks likku. Loputa ja nõruta läätsed.
2. Koori ja haki kartulid, porgandid ja sibul, haki ka seller ja seemnetest puhastatud tšillikaun. Kuumuta köögiviljad potis õlis kergelt pruunikaks. Lisa puljong, purustatud tomatid ja küüslauk, kikerherned ja läätsed. Lisa maitseained ja hauta 45–50 minutit, kuni läätsed ja köögiviljad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.