Kalatoitude retseptid

Kasukas 

Britt Paju, 26. märts 2018, 05:00
Vene köögist laenatud kihiline heeringasalat võlub juba oma väljanägemisega. Igal kasukasõbral on salati valmistamiseks tihti oma nipp – mõni riivib koostisained, mõnel on kindel järjestus või meetod nende ladumiseks. Hea tuleb salat aga igal juhul.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund + 12 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
400 g Kartul
150 g Porgand
350 g Keedetud peet
150 g Marineeritud kurk
250 g Soolaheeringas
4 tk Rohelise sibula vars
2 tk Keedumuna
Till
Heeringa- või siiamari
KASTE
3 dl Hapukoor
3 dl Majonees

Valmistamine

1. Keeda koorimata kartulid ja porgandid, jahuta ja koori. Tükelda 1 cm suurusteks kuubikuteks ning tee sama kurgi, peedi ja heeringaga. Haki sibul. Sega kokku kastme koostisained.

2. Lao komponendid kihtidena läbipaistvatesse serveerimisnõudesse või kaussi. Alusta rohelise sibulaga segatud heeringast, järgmisena lao peale kurk, siis porgand, edasi kartul ja lõpuks peet. Kata kastmega, sule kauss toidukilega ja jäta külmkappi soovitatavalt järgmise päevani maitsestuma.

3. Enne serveerimist laota peale keedetud ja kahvliga peeneks surutud muna, hakitud tilli ja heeringa- või siiamarja.