Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
26. märts 2018, 04:15

Musta oa brownie’d

Pehme niiske maius ainult tsipakese gluteeniga, sest teraviljadest on siin vaid kaerahelbed. Maitseb hästi vanillijäätisega.

Koostisosad
400 g Konserveeritud mustad oad
1.25 dl Agaavi- või vahtrasiirup
0.5 dl Õli
2 spl Kakaopulber
1 dl Kiirkaerahelbed
0.25 tl Sool
2 tl Vanilliekstrakti
0.5 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Tume šokolaad
Glasuurnööbid (Odense) või hakitud tume šokolaad

Valmistamine

9 TK

1. Loputa oad külma veega ja nõruta. Pane kõik ained, v.a šokolaadinööbid, kombaini või töötle saumikseriga ühtlaseks pastaks. Sega hulka 1 dl šokolaadinööpe.

2. Kata 20 x 20 cm vorm küpsetuspaberiga ja tõsta tainas vormi. Raputa peale ülejäänud šokolaadinööbid. Küpseta 170-kraadises ahjus 15–18 minutit. Võta välja, lase jahtuda ja lõika ruutudeks.