Vähese suhkruga toidud

Suhkruvaba porgandikook 

Eva Pärtel, 19. märts 2018, 03:38
Foto: Eva Pärtel
Kõlab uskumatult, kuid ka ilma suhkruta on võimalik teha kooki, mis on maitselt magus! Sellele suhkruvabale porgandikoogile annavad magusa meki 200 g pehmeid datleid.

Koostisosad
200 g Pehmed datlid
1 dl Oliiviõli
2 tk Muna
100 g Speltajahu
1 tl Küpsetuspulber
200 g Peenelt riivitud porgand
100 g Kuldsed rosinad
KREEM
300 g Toorjuust
50 g Pehme või
2 spl Vedel mesi
KAUNISTUSEKS
Füüsal või muud meelepärased marjad

Valmistamine

1. Eemalda 200 g pehmetelt datlitelt südamikud.

2. Pane datlid koos 1 dl oliiviõliga kaussi ja püreesta saumikseriga peeneks.

3. Vahusta 2 muna ja sega need datli-õliseguga.

4. Sega 100 g speltajahu 1 tl küpsetuspulbriga ja lisa see muna-datlivahule. Lisa hulka 200 g peenelt riivitud porgandeid ja 100 g kuldseid rosinaid. Sega kõik ühtlaseks tainaks.

5. Vala tainas 15 cm läbimõõduga küpsetusvormi ja küpseta kooki 180kraadises ahjus 45 minutit.

6. Jahuta kook ja lõika kolmeks võrdseks kihiks.

7. Sega 300 g pehmest toorjuustust, 50 g pehmest võist ja 2 sl vedelast meest kreem. Määri seda koogikihtide vahele, koogi külgedele ja peale.

8. Kaunista kook füüsalite või muude meelepäraste marjadega.

HEA TEADA!

Kui kasutad suuremat koogivormi, suurenda toorainete koguseid või küpseta sama retsepti järgi madalam kook. Jälgi küpsetusaega, sest madalama koogi puhul on see lühem.