Kreeka köök

Krõbe feta meega 

Tiina Lebane, 27. veebruar 2019, 16:18
Foto: Jaan Heinmaa
Väga maitsev suupiste, kus saavad kokku soolane ja magus ning mille juured ulatuvad Kreeta saarele. Võid juustutükid ka varem valmis küpsetada ja enne söömist pannil korraks läbi kuumutada. 

Koostisosad
2 tk Muna
1 tl Paprikapulber
1 tl Purustatud must pipar
5 spl Nisujahu
100 g Seesamiseemned
Õli praadimiseks
5 spl Mesi
250 g Feta (2 x 125g õhukest plokki)

Valmistamine

12 tk

1. Lõika mõlemad fetaplokid kuueks ühesuuruseks tükiks.

2. Klopi ühes kausis munad lahti, ühenda teises kausis jahu ja maitseained ning vala kolmandasse kaussi osa seesamiseemnetest. Kasta fetatükk kõigepealt munasse, siis jahusse, uuesti munasse ja lõpuks paneeri hoolikalt seesamiseemnetega. Valmista samamoodi kõik juustupalad. Lisa seesamiseemneid kaussi vastavalt vajadusele, mitte ühekorraga.

3. Vala pannile õhuke kiht õli (5-6 sl), kuumuta keskmisel kuumusel ning prae paneeritud fetatükid igast küljest kenasti kuldseks. Tõsta pannilt köögipaberiga kaetud taldrikule ja lase rasval mõne minuti jooksul välja imbuda.

4. Pane mesi väikese kastrulis pliidile sulama ning serveerides nirista krõbedatele fetapaladele.