Hommikusöögi retseptid

Kõrvitsamüsli  

Tiina Lebane, 26. veebruar 2019, 08:56
Foto: Jaan Heinmaa
Kõrvitsamüsli on korraga nii magus kui ka soolane ja niimoodi väga maitsev! Kõrvitsapüree abil saad vähendada rasvaine ja soovi korral ka magustaja kogust, kui lisad vahtrasiirupi asemel lihtsalt rohkem püreed. Pähklid vali oma lemmikute hulgast!

Koostisosad
2 dl Pähklid (sarapuu-, Kreeka pähklid, mandlid)
4 dl Jämedad kaerahelbed
0.5 dl Kõrvitsapüree
0.5 dl Vahtrasiirup (või leivasiirup)
2 spl Oliiviõli
0.5 tl Sool
0.5 tl Kaneel

Valmistamine

u 400 g

1. Pane ahi 180 kraadipeale sooja.

2. Haki pähklid väga jämedalt ja sega kaerahelvestega. Teises kausis sega vedelad ja maitseained: kõrvitsapüree, siirup, õli, sool ja kaneel. Vala vedel segu kaerahelvestele ja pähklitele ning sega hästi korralikult läbi.

3. Tõsta segu ühtlase kihina küpsetuspaberile ahjuplaadil ja küpseta keskmisel siinil 25–30 minutit, vahepeal sega paar korda. Küpsemisaja lõpus jälgi, et müsli liiga pruunikaks ei küpse, sest nii võib maitse veidi kibedaks muutuda.

4. Vala müsli küpsetuspaberilt suuremasse kaussi ja lase täielikult maha jahtuda. Kui ahjukuum müsli võib pisut pehme tunduda, siis jahtudes muutub see mõnusalt krõbedaks.

Säilita kaanega anumas ning söö ja naudi!