Foto: Ardo Kaljuvee
Toiduuudised
5. märts 2019, 10:09

Kuklimeister tunnistab: erimaitsetega kuklitest tuli loobuda, traditsiooniline müüb!

Eesti ühe suurima vastlakuklite küpsetaja ahjudest väljus tänavu kokku koguni 301 000 kukli, mis on vaid napilt kaks korda väiksem, kui valimisosalus.  Valimistel anti 561 131 häält. 

Tänavu rekordilised 301 000 vastlakuklit küpsetanud Reval Kondiitri juhi Anri Treifeldti sõnul on sel aastal suures osas loobutud erilistest maitsetest ning mindud tagasi klassikaliste maitsetega vastlakuklite juurde. “Hea vastlakukli saladus on värskus ja naturaalne vahukoor,” märkis Treifeldt meediale saadetud teates.

“Tellijate soovil on tänavu tõepoolest kõiksugustest erimaitselistest vastlakuklitest loobutud,” rääkis Treifledt. “Lisaks traditsioonilistele kuklitele nii moosiga kui ilma on eri maitsetest valikusse jäänud veel vaid Skandinaavias populaarne mandlikreemiga kukkel ning samuti viimase paari aastaga kanda kinnitanud vegan-kukkel,“ lisas ta.

Rekordi sünnile kaasa see, et juba veebruari lõpuks oli Reval Kondiiter müünud üle 100 000 vastlakukli.

301 000 kukli valmistamiseks kasutas Reval Kondiiter tänavu ligi kuus tonni vahukoort, kolm tonni moosi, 10 tonni jahu, üle ühe tonni suhkrut ning kokku üle 1,6 tonni muna, soola, kardemoni, õli ja pärmi.