Toiduuudised

Väga lihtne nipp, kuidas puhastada malmpanni! 

Toidutare, 5. märts 2019, 09:11
 Panthermedia/Scanpix
Malmpannid on imelised köögiabilised, millel valmivad parimad lihalõigud, kotletid ja köögiviljad, ent nende puhastamine võib olla paras peavalu. Üks kokandusportaal aga leiutas rauast panni puhastamiseks hoopis lihtsa ja efektse viisi ning see on ka väga odav!

Malmpanni hoolduse teeb raskeks asjaolu, et seda ei soovitata pesta nõudevahendiga, kuna seep võib rikkuda tulevasi maitseid. Pannile peaks piisama lihtsalt puhtakspühkimisest, et järgmine kord kasutusvalmis olla.

Ent kui küpsetamisel olevale toidule valada otsa näiteks koorekaste, vajab pann siiski põhjalikumat puhastamist. Portaal Cooking Light andmetel on nõudepesuvahendiga pesemine okei, kuniks loputatakse hoolega. Tuleb vaid meeles pidada, et malmpanni ei tohi leotada ja see tuleb ALATI kohe peale pesu hoolikalt ära kuivatada ning sisse õlitada - muidu tuleb rooste kimbutama.

On aga veel üks trikk, kuidas pann kiiremini puhtaks saada. Selleks tuleb võtta suurem tükk fooliumi, kägardada see kokku ning hõõruda küpsetuspind üle. Nii tulevad suuremad toiduosakesed paremini lahti, vahendab Cooking Light.

Ning siis loomulikult - kuivata pann hoolega ning kalla paar tilka õli köögisalvrätikule ning töötle panni pinnad üle. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee