Lõunasöögi retseptid

Kollase herne püreesupp 

Pille Enden, 13. veebruar 2019, 08:59
Foto: Jaan Heinmaa
Sametine hernesupp võib olla meelt mööda ka neile, kes muidu hernesuppi ei armasta. Serveeri krõbedate peekoni- või saiakuubikutega, kuidas rohkem meeldib. Serveerimisel idandeid lisades saab supp paraja annuse värskust.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
70 minutit

Koostisosad
2 l Vesi
1 tk Suur porgand
1 tk Suur sibul
2 spl Õli
0.5 tl Jahvatatud paprika
0.5 tl Kuivatatud tüümian
4 spl Riivitud parmesani juust
Sool
Must pipar
Serveerimiseks kuumsuitsupeekon ja meelepärased idandid
350 gr Poolitatud kollaseid herneid

Valmistamine

1. Pane herned potti, kalla peale kuum vesi ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja hauta 20-25 minutit.

2. Haki või riivi porgand ja sibul. Hauta pannil õlis 5-6 minutit. Lisa supisse koos paprika ja tüümianiga, hauta veel 20-25 minutit, kuni herned on pehmed.

3. Püreeri supp. Pane tagasi pliidile, maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka riivitud parmesan. Serveeri idandite ja soovi korral pruunistatud peekonikuubikutega. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee