Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
14. veebruar 2019, 08:21

Šokolaadikook pähklikreemiga

Pisut niiske põhjaga kook on immutatud kohviga ja vahele määritud pähkli-liköörikreemi. Kokku annab see mõnusalt šokolaadise ja mahlase maiuse.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
25 minutit + 40-45 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
150 g Tume šokolaad
180 g Või
5 tk Muna
2.5 dl Suhkur
1.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
GLASUUR
150 g Tume šokolaad
1.5 dl Rõõsk koor 35%
VAHELE
1.5 dl Kange kohvijook
3 spl Šokolaadi-rummiliköör
6 spl Pähklikreem
KAUNISTUSEKS
Tuhksuhkur

Valmistamine

1. Sulata šokolaad ja või paksupõhjalises kastrulis või vesivannil ning jahuta.

2. Vahusta munad suhkruga. Sega õrnalt hulka jahu ja küpsetuspulber.  Lisa jahtunud šokolaadi-võisegu.

3. Vala tainas 24 cm küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse tordivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 40-45 minutit või kuni keskele torgatud nuga väljub puhtana. Jahuta ja lõika horisontaalselt pooleks.

4. Pane põhja alumine pool tordialusele ja immuta kohviga. Sega pähklikreem ja liköör, määri põhjale. Tõsta teine põhja pool peale.

5. Glasuuriks sulata šokolaad koos koorega. Sega hästi läbi ja määri koogile. Kui glasuur on tahkunud, pane koogile peale pitslinik ja puista läbi sõela peale tuhksuhkrut. Seejärel eemalda linik ettevaatlikult.