Tomatine köögivilja-läätsesuppFoto: Britt Paju
Kersti Eero 2. märts 2019 00:01
 „Vastlatraditsioonidest on alati aukohal olnud korralik kelgusõit ja vastlakukkel. Ja on muidugi siiani. Aga hernesupiga olen soojemad suhted sõlminud vast alles mõne aasta eest, kui selgus, et tegelikult söövad seda pea kõik pereliikmed heal meelel,“ ütleb toidublogija ja kokaraamatute autor Britt Paju.

 „Vastlatraditsioonidest on alati aukohal olnud korralik kelgusõit ja vastlakukkel. Ja on muidugi siiani. Aga hernesupiga olen soojemad suhted sõlminud vast alles mõne aasta eest, kui selgus, et tegelikult söövad seda pea kõik pereliikmed heal meelel,“ ütleb toidublogija ja kokaraamatute autor Britt Paju.

Briti vanematekodus polnud hernesupp kuigi tihti laual ja ei saa öelda, et ta seda ka eriti igatsenud oleks. Kuidagi aga kujunes see sõprus pea iseenesest katsetuste käigus välja. Praegu armastab Britt teha aeg-ajalt vürtsikamat sorti indiapärast hernesuppi kollastest kuivatatud hernestest ja õhutab oma blogis teisigi seda proovima. Ka äsja ilmunud raamatut „100 suppi“ tehes leidis ta veel mitu uut  lemmikut.

„Sel aastal teen vastlapäeval ilmselt suitsukana ja kõrvitsaga hernesuppi. See valmib päris mõistliku ajakuluga ja kõrvits teeb supi eriti siidiseks,“ tõdeb Britt. Pealegi on see kõhule natuke kergem valik kui klassikaline  hernesupp. 

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99