Kodused kanavorstidFoto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
8. märts 2019, 13:43

Figuurisõbralikud vorstid (1)

Ärkamise ja tärkamise aeg toob toidulauale muutusi. Tihti on märts veel talvist nägu, mil lihakraamist päris loobuda ei taha, aga kergemaid ja lahjemaid valikuid saab teha küll.

Kanafileest vorstid on valgurikkad ja rasvavaesed ning koos värske salatiga serveerides tervise- ja figuurisõbralikud.
Vorstitegu on imelihtne! Vaja pole ei spetsiaalseid vidinaid ega soolikate täistoppimist. Boonusena on täpselt teada, mis koostises sisaldub.

Kodused kanavorstid Foto: Jaan Heinmaa

Kodused kanavorstid
Neljale
Valmistusaeg 20 minutit + 40–50 minutit ahjus

600 g kanafileed
75 g võid
1 muna
1,5 dl piima
2 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
0,5 tl jahvatatud paprikat
0,5 tl jahvatatud koriandrit

Lõika kanafilee tükkideks ja aja läbi hakkmasina. Sega hulka pehme või. Lisa muna, piim ja maitseained. Sega hoolikalt läbi.
Vormi massist meelepärase paksuse ja pikkusega vorstid. Tõsta need küpsetuspaberist või küpsetuskotist lõigatud paberitükkidele. Keera paber tihedalt vorsti ümber ja seo otstest niidiga kinni. Pane ahjuplaadile ja küpseta 180-kraadises ahjus 40–50 minutit, sõltuvalt vorstide paksusest.
Võta ahjust, lase jahtuda ja võta paberist välja. Enne serveerimist prae vorstid pannil õlis kuldpruuniks. Serveeri värske salatiga.