Foto: Jaan Heinmaa
Retseptid
1. märts 2019, 08:29

Proovi kätt vastlakuklitega!

Tulemas on kena varakevadine nädalavahetus, mil lisaks valimistele võiks kätt harjutada millegi maitsvaga. Miks mitte teha vastlakukleid? Isegi siis, kui sa neid kunagi varem pole teinud - ära heida meelt. Meil on retsepte igale oskustasemele. Ning pea meeles - ükski endatehtud asi ei saa kunagi päriselt untsu minna, sest see on sinu hoole ja armastusega valmistatud!

Kordame endas kahtlejatele veel üle mõned nipid, kuidas tagada pärmitaina ja vahukoore õnnestumist!

Pärmitainas pole eriline kunsttükk. Pea vaid silmas, et koostisosad oleks toasoojad ja vedelik käest suts soojem. Hoolitse, et kerkiv tainas ei saaks tuult ning oleks mõõdukas soojas. Juurde mõlguta häid mõtteid, siis kerkivad saiad paremini :). Küpsetamisnipiks on pigem vähem kui kauem, muidu kipuvad saiakesed kõvad saama.

Vahukoore õnnestumiseks on lollikindel nipp asetada visplid ja koor pooleks tunniks enne vahustamist sügavkülma. Aga võid ka vahukoore asemel teha toorjuustukreemi või vaniljekreemi!

Kui soovid panna kuklikese alla moosi, siis vali hapum keedis. Nii tulevad maitsed paremini välja, sest hapu ja koore magusus täiendavad üksteist.

Mängi julgelt maitseainetega - lisa kuklitesse kardemoni ja kaneeli ning vahikoore sisse vaniljet. Või kui sööjad on täiskasvanud ning autota, siis koorelikööri :).

Ja kui pärmitainas ei üle üldse sinu sõber, siis meil on üks vastlakook ka biskviiditainaga!