Laktoosivabad toidud
17. veebruar 2019, 17:03

Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat

Mida teha siis, kui elu on kiire, aga kodus on vaja perele midagi maitsvat süüa pakkuda? Eesti Konservatiivse erakonna esindaja Helle-Moonika Helme näitas Toidutare ja Õhtulehe veebisaates "Poliitköök", kuidas valmib kiire kana-riisiroog ning mis on ühe mõnusa krõmpsuva salati sees. 

Kogus: kuuele

Koostisosad
SALATIKS
Väiksem jääkapsapea
Karp salatisegu
Väiksem punane paprika
Karp kirsstomateid
Kõva itaaliapärane riivjuust
Pudel Felixi caesari kastet
KANAROOG
Üks keskmine broileri rinnafilee
Väike purk rohelisi konservherneid
Pakk keedukotikeses pruuni riisi
2 spl Broilerimaitseainet

Valmistamine

1. Pane riis keema soolasesse vette. Keeda vastavalt pakendil olevale juhisele.

2. Keemise ajal tükeldada kanafilee, pannile sorts õli ja kanafileeribad praadima. Prae kergelt fileetükid läbi ja maitsesta broilerimaitseainega.  Need võivad natuke nüüd oodata, kuni salat ja riis valmis saavad.

3. Vahepeal rebi jääsalat käsitsi tükkideks, vala kaussi ja lisa salatisegu, tomatid (lõika kas pooleks või neljaks, olenevalt suurusest ) ning tükeldatud paprika.

4. Sega salat kergelt sõrmedega läbi, raputa üle rikkalikult riivjuustuga ning nirista peale salatikaste. Võib teha ka nii, et iga sööja lisab kastme enda taldrikus olevale salatile.

5. Kalla valminud riis samale pannile kanatükkide juurde. Lisa pool purki rohelisi herneid koos vedelikuga, kuumuta  korra veel läbi ja voilà - valmis ongi.

6. Serveeri koos ciabatta ja laktoosivaba võiga!

PS! Salatile ei pea lisama ei soola ega mitte mingeid maitseaineid, salatikaste annab maitse ja tomat mahlasuse.

Samuti piisab kana-riisitoidule sellest soolast, mis sai lisatud riisi keetmisel ja broilerimaitseainest. Eks igaüks timmib enda järgi lõpuks need maitsed paika, kui soolast või mittesoolast rooga ta tahab.

HEAD ISU!