Lihatoidu retseptid

Marina Kaljuranna kahte moodi kotletid ja kartulipuder 

Marina Kaljurand, 15. veebruar 2019, 15:10
 Tatjana Iljinina
Kotlett ja kartulipuder on turvaline ja lihtne kodune toit, mis valmib kiirelt ning tekitab mõnusa turvatunde. Marina Kaljuranna peres on see roog üks nõutumaid - niisiis valmistas ta seda ka Toidutare ja Õhtulehe ühisprojekti "Poliitköök" raames. Selle retsepti eriline trikk on ka selles, et kotlette saab teha kahte sorti -rohelisi ja punaseid. 

Koostisosad
KOTLETID
400 gr Seguhakkliha
2 tk Muna
2-3 viil Sepikut
50 gr Till
50 gr Petersell
100 gr Roheline sibul
1 spl Hakklihamaitseaine
200 gr Keedetud ja riivitud peet
Õli praadimiseks
Soola ja pipart maitse järgi
3 spl Piim
Serveerimiseks kirsstomateid
KARTULIPUDER
1 kg Kartul
1 kl Piim
50 gr Või
Soola maitse järgi

Valmistamine

1. Pane sepikuviilud tilga piimaga suuremasse kaussi umbes 10 minutiks likku. Aseta riivitud peet sõelaga kausi kohale nõrguma.

2. Koori kartulid, tükelda väiksemaks (nii keevad need kiiremini) ja pane soolasesse vette keema.

3. Haki maitseroheline peeneks ning lisa saiale. Lisa segule hakkliha, muna, hakklihamaitseaine ja sõtku käega hoolikalt läbi.

4. Tee kotletitainas pooleks ja aseta osa teise kaussi. Lisa sellele segule nõrgunud peet. Sega läbi.

5. Vormi segust paraja suurusega kotletid ja prae pannil õliga. Aseta tavalised ja peedikotletid eraldi.

6. Kurna kartul ja vala sellele otsa piim. Hea nipp oleks piima õrnalt eelsoojendada, aga seda ei pea tegema - kuum pott ja kartulid soojendavad piima nagunii kohe üles. Tambi kõik hoolikalt segi, lisa tükk võid, Kontrolli soolasisaldust.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee