Inglise ja Iiri köök

Kojamehe kreooli moodi kana ja kartulipuder Brexit 

Kojamees/Tarmo Kruusimäe, 14. veebruar 2019, 14:49
Foto: Tatjana Iljinina
Köögis peab ikka saama nii nalja kui ka head maitset. Toidutare ja Õhtulehe saates "Poliitköök" valmistas rahvaesindajaks pürgiv profikokk Kojamees ehk Tarmo Kruusimäe ühe igavesti rokkiva roa, milles segunevad särtsakal ning humoorikal moel eri kultuurid, poliitika ja kombed. 

Koostisosad
KANAROOG
500 gr Kanafilee
1 tk Laim
1 tk Apelsin
200 gr Õllesigareid või suitsuvorsti
Ingverit pöidlasuurune jupp
Riivitud muskaatpähklit noaotsatäis
400 ml Kohvikoort
2-3 tera Nelki
3 kauna Tšillit erivärvilisi
Koriandrit kaunistuseks
Õli praadimiseks
Soola ja pipart matse järgi
2 tk Küüslauguküüs
PUDER BREXIT
500 gr Kartulit
300 gr Peakapsast
2 tk Porganit
Soola maitse järgi

Valmistamine

1. Tükelda kanafilee ja pruunista pannil. Lisa hakitud ingver, küüslauk ja tšilli. Lisa muskaatpähkel ning hakitud nelk.

3. Kui kana on valmis, haki juurde õllesigar pöidlaotsasuuruste juppidena ning lisa laimimahl. Riivi juurde apelsinikoort ning pressi mahl juurde.

4. Sega juurde kohvikoor ja lase korra keema tõsta. Ongi valmis.

5. Pudruks tükelda kartul ja pane koos porgandiga keema. Lase veidi podisega ja lisa tükeldatud kapsas.

6. Kui juurikad on pehmeks keenud, kurna vesi välja ning tambi kõik läbi, ja maitsesta tilga koorega. Ja muidugi soolaga. Võid ka pool küüslauku hoida pudru peale - annab lisavungi.

Serveerimisel tõsta roa peale hakitud koriandrit. Head isu! 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee