Foto: Tatjana Iljinina
Vegan toidud
11. veebruar 2019, 12:11

Zuzu baklažaaniikra (3)

Erakond Eestimaa Rohelised esinumber 2019. aasta valimistel Züleyxa ehk Zuzu Izmailova valmistas selle roa Toidutare ja Õhtulehe ühiselt tehtud kokandussaates "Poliitköök". Tegemist on Zuzu lapsepõlvemaitsega, mis on täis tervistavaid ja särtsu andvaid maitseid. Seda rooga võib süüa nii omapäi kui ka praekõrvasena, talvel haudepotist ning suvel otse grillilt tulnuna salatina kokku segades. 

Koostisosad
BAKLAŽAANI IKRA
3 tk Väiksemat baklažaani
3 tk Sibul
300 gr Tomatid
5 tk Küüslauguküüs
2-3 tk Tšillikaun
1 peotäos Koriander
1 peotäis Basiilik
2 spl Õli
1 tk Lavašš

Valmistamine

1. Koori baklažaanid ja haki peeneks. Peenesta sibul ja küüslauk. Prae korralikult läbi, kuna baklažaan kaotab pea poole oma kogusest.

2. Libista tomatid läbi keeva vee ning koori. Tükelda ja lisa baklažaanile.

3. Hauta kuskil 30 minutit, peenesta tšilli ja maisteaineid lisa segusle. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Vahetult enne valimist lisa purustatud küüslauk ja aseta lavašš sooja.

5. Serveeri koos kuuma lavašiga.

Zuzu sõnul saab roog kõige parem elava tule peal. Ent ka elektripliidil ja malmpanniga tuleb kenasti see õige ja hea maik välja!