Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
7. veebruar 2019, 14:30

Kaalika-suitsujuustupirukas

Kaalika ja suitsujuustu kombinatsioon on suurepäraseks täidiseks krõbeda juustuse põhjaga pirukale. Ahjusoe pirukas maitseb hästi koos värske salatiga ja täidab korralikult kõhtu aga passib pakkuda ka külmalt.  

Koostisosad
PÕHI
4 dl Nisujahu
0.5 tl Sool
100 g Või
1 dl Riivitud suitsujuust
1 tk Suur muna
1 spl Külm vesi
TÄIDIS
1 tk Sibul
700 g Kaaliaks
1 punt Petersell
2 spl Õli
3 dl Rõõsk koor 35%
125 g Riivitud suitsujuust
2 tk Suur muna
Sool
Must pipar

Valmistamine

8 tk

1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Mõõda jahu, sool ja külm või kaussi ja haki puruks. Lisa riivjuust ja muna, sega läbi. Lisa külm vesi ja mudi mass ühtlaseks tainaks.  Suru tainas 24-26 cm pirukavormi põhja ja äärtele.

2. Koori ja haki sibul. Koori kaalikas ja riivi jämeda riiviga. Haki petersell.

3. Hauta sibulat poti põhjas õlis paar minutit, lisa riivitud kaalikas ja hauta veel 4-5 minutit. Sega hulka hakitud petersell. Võta pliidilt, lisa vahukoor, riivjuust ja munad. Maitsesta soola ja pipraga, sega hästi läbi ja vala põhjale.

4. Pane ahju ja küpseta 40 minutit või kuni täidis on tahenenud ja pealt kuldpruun ning tainas küps ja krõbe.