Foto: Jaan Heinmaa
Vegan toidud
28. jaanuar 2019, 10:17

Bombay kartulid

Igapäevane ja muidu tagasihoidliku maitsega köögivili käib pannilt läbi koos ingveri, küüslaugu ja võrratute indiapäraste vürtsidega ja ärkab otsekui talveunest – vähemalt talvisel ajal üpris ilmetu  mugul on just parajalt vürtsikas, toitev ja väga maitsev. Sobib ka iseseisvaks roaks koos maheda salatirohelisega. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Kartulid
Sool
3 cm Värske ingver
3 tk Küüslauguküüs
250 g Kirsstomatid
4 spl Õli
1 tl Köömned
1 tl Sinepiseemned
1 tk Suur sibul
1 tl Kurkum
2 tl Jahvatatud koriander
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Garam masala maitsesegu
0.5 tl Tšillipulber
1 peotäis Värske koriander

Valmistamine

1. Pese kartulid (ära koori) ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kui kartulid ei ole enam liiga kuumad, siis koori ja lõika suupärasteks (umbes 2,5 cm) tükkideks.

2. Koori ingver ja küüslaugud ning purusta koos 2/3 tomatitega nuimikseri või muu purustaja abil tükiliseks seguks.

3. Aja pannil õli kuumaks ja kuumuta selles köömneid ja sinepiseemneid. Kui viimased hakkavad praksuma, siis lisa kooritud ja tükeldatud sibul. Hauta segades minutike ja vala siis tomatisegu peale. Lisa ka maitse järgi soola ning kurkum ja kõik teised jahvatatud vürtsid. Hauta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 5–7 minutit, lastes vedelikul vähemaks auruda.

4. Poolita ülejäänud tomatid ja lisa pannile, hauta 3–4 minutit. Lõpuks lisa kartulikuubikud ja küpseta veel 5 minutit, et maitsed imenduksid. Puista peale hakitud värsket koriandrit ja serveeri kohe.