Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
2 tk Sibul
300 g Suitsusink
0.5 kg Hapukapsas
2 spl Õli hautamiseks
3 spl Jahu
1.5 dl Kuum vesi
2 tl Kuivatatud pune
200 g Sulatatud juust paprikaga
1 spl Sinep
2 tl Suhkur
Valmistamine
1. Puhasta ja haki sibul, tükelda sink ja pigista hapukapsas kuivemaks.
3. Kuumuta õli poti põhjas ja prae selles madalamal kuumusel sibula- ja singitükke, kuni sibul muutub klaasjaks. Tõsta pisut kuumust, lisa hapukapsas ja kuumuta segades 3–4 minutit. Lisa jahu ja sega hästi läbi.
4. Nüüd vala potti vesi, lisa pune ja hauta suppi madalal kuumusel umbes 20 minutit, kuni kapsas on sobivalt pehme. Lisa lusikashaaval sulatatud juust. Kuumuta supp uuesti keemiseni, sest juust peab täiesti ära sulama, ent ära lase mulinal keema minna. Maitsesta supp sinepi, suhkru, pipra ja soolaga.
5. Serveerimisel tõsta igale portsjonile hakitud värsket peterselli või muud meelepärast maitserohelist ning paku kõrvale leiba-saia.
Kommentaarid