Õhtusöögi retseptid

Valge hapukapsasupp 

Tiina Lebane, 24. jaanuar 2019, 09:09
 Jaan Heinmaa
See lihtne hapukapsasupp sisaldab õigupoolest vaid sinki, hapukapsast ja sulatatud juustu, valmib vähem kui tunniga ja sobib kargel hapukapsahooajal piisavalt toitvaks õhtusöögiks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Sibul
300 g Suitsusink
0.5 kg Hapukapsas
2 spl Õli hautamiseks
3 spl Jahu
1.5 dl Kuum vesi
2 tl Kuivatatud pune
200 g Sulatatud juust paprikaga
1 spl Sinep
2 tl Suhkur

Valmistamine

1. Puhasta ja haki sibul, tükelda sink ja pigista hapukapsas kuivemaks.

3. Kuumuta õli poti põhjas ja prae selles madalamal kuumusel sibula- ja singitükke, kuni sibul muutub klaasjaks. Tõsta pisut kuumust, lisa hapukapsas ja kuumuta segades 3–4 minutit. Lisa jahu ja sega hästi läbi.

4. Nüüd vala potti vesi, lisa pune ja hauta suppi madalal kuumusel umbes 20  minutit, kuni kapsas on sobivalt pehme. Lisa lusikashaaval sulatatud juust. Kuumuta supp uuesti keemiseni, sest juust peab täiesti ära sulama, ent ära lase mulinal keema minna. Maitsesta supp sinepi, suhkru, pipra ja soolaga.

5. Serveerimisel tõsta igale portsjonile hakitud värsket peterselli või muud meelepärast maitserohelist ning paku kõrvale leiba-saia.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee