Foto: Jaan Heinmaa
Toidukordade retseptid
24. jaanuar 2019, 08:55

Vahustatud fetakreem sidruni ja küpsesibulaga

Natuke mikserdamist ja head õli ning soolasest fetaklombist saab õhulise vahu, mis sobib nii leivale-saiale määrimiseks kui ka köögiviljadega dippimiseks. Küülsaugusõbrad võivad koos sibulatega ka paar viilutatud küüslauguküünt läbi kuumutada ja sellega vahule lisamaitset anda. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Suur sidrun
12 tk Rohelise sibula vars
0.5 dl Oliiviõli (+ 1 spl praadimiseks)
200 g Feta
100 g Toasoe maitsestamata toorjuust
0.25 l Purustatud must pipar
0.25 tl Cayenne pipar
1 spl Kuum vesi

Valmistamine

u 3 dl

1. Lõika kuuma veega pestud sidrunist 3–4 õhukest viilu, ülejäänud viljast pigista välja mahl nii, et hulka satub ka viljaliha. Haki sibulavarred 0,5–1 cm tükkideks.

2. Kuumuta poti põhjas 1 sl õli ja prae selles sidruniviilud õrnalt jumekaks (7–8 minutit), tõsta hilisemaks kaunistamiseks kõrvale. Prae samas potis ka hakitud sibulad pehmeks (umbes 5 minutit), tõsta jahtuma.

3. Tõsta feta lusikaga pakist mikserikannu, lisa toasoe toorjuust, sidrunimahl, 0,5 dl õli, piprad ja kuum vesi ning töötle siledaks kreemiks. Nüüd lisa ka küpsesibulad (kui soovid, võid jätta mõned tükid kaunistuseks) ning töötle veel paar korda, kui soovid, et sibulatükke jääks näha-tunda või rohkem, et saada tükkideta ühtlane vaht. Kontrolli maitset ning lisa vajadusel sidrunimahla ja pipart.

4. Tõsta vaht kaussi, aseta kaunistuseks praetud sidruni- ja sibulaviile ja keeruta ka pisut pipart peale.

Võimalusel valmista fetavaht vahetult enne serveerimist, sest just siis on see kõige õhulisem. Võid ka 1–2 päeva varem valmis teha ja hoida kinnises anumas külmkapis. Paar tundi enne söömist võta toasooja ja mikserda enne serveerimist veel kord läbi.