Foto: Kollaaž (Jaan Heinmaa, Daisy Lappard, Kristi Metsa)
Toiduuudised
2. jaanuar 2024, 13:11

Artikkel ilmus esmakordselt 22.01.2019

TOITU PAKASESSE | Milline söök teeb nahavahe paremini soojaks? Lisaks paar lihtsat retsepti!

Kui on tõeline, imeilus aga veidi pakaseline talveilm, tuleks kindlasti teha väljas üks pikem tiir! Soojuse saab tagasi nahavahele talvevõlumaast saadud emotsioonide ja vanade heade talveroogadega, milles on põhitähtedeks tuntud soojendajad ja tõvepeletajad. Tšilli, küüslauk ja ingver – need me sõbrad kolmekesi!

Mida aga süüakse siis, kui väljas on tõeliselt väga, väga külm, nii umbes -50 kraadi Celsiuse järgi? Koerterakendiga põhjapoolusel käinud artikaseikleja Will Stegeri sõnul on toit soojus. Nii külmas peab inimene sööma selleks, et keha suudaks end soojana hoida. Seetõttu tuli näiteks temal süüa ekspeditsioonil olles kuni 6000 kilokalorit päevas. Muidu oleks organism olnud sunnitud minema rasvavarude kallale, või veel hullem – lihasmassist toituma, vahendab portaal Bon Appetit.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99