Sealiha retseptid

Kodused sea-kanalihavorstid 

Pille Enden, 14. jaanuar 2019, 12:59
 Jaan Heinmaa
Sea-ja kanalihast vorstid on ausa maitsega, kuna ei sisaldab mingeid tundmatuid aineid. Vorsti valmistamisel saab varieerida täidise koostist nii peenestusastme kui maitseainete osas. Vorsti täidise võib hakkida või ajada läbi hakklihamasina peeneks, siis soovitan kasutada suuremate avadega plaati. Võib teha ka nii, et osa lihast hakkida ja osa ajada läbi hakklihamasina. Kasutasin küpsetamiseks küpsetuskoti kilet, kuid vorstid võib keerata ka näiteks küpsetuspaberisse. 

Koostisosad
1 kg Sea sisefilee
800 g Kanafilee
200 g Pekk
4 tk Muna
6 tk Küüslauguküüs
1.5 tl Sool
1 tl Purustatud must pipar
1 tl Kuivatatud ürdisegu
0.5 tl Cayenne pipar
0.25 tl Karripulber
4 spl Kartulitärklis

Valmistamine

16 tk

1. Lõika lihad ja pekk väikesteks kuubikuteks või aja läbi hakklihamasina koos küüslauguga. Klopi munad lahti, lisa purustatud küüslauk ja maitseained. Sega vähehaaval hulka tärklis. Sega lihaga läbi.

2. Vormi massist meelepärase kuju ja suurusega vorstikesed ning keera paberisse. Sule tihedalt ja seo otsad kinni, et mahl välja ei valguks. Pane ahjuplaadile ja küpseta 180- kraadi juures 1 tund. Võta ahjust, lase veidi jahtuda ja haruta paberist välja. Serveeri värske salati ja meelepärase kastmega. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee