Koostisosad
TAINAS
125 g Või
5.5 dl Nisu- või speltajahu
1 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
1 tk Vanillsuhkur
1 tk Suur muna
2 spl Hapukoor
TÄIDIS
400 g Külmutatud kirsid
400 g Kohupiim
1.5 dl Suhkur
2 tk Muna
1 dl Hapukoor
2 tl Värskelt riivitud sidrunikoor
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
Valmistamine
12 tk
1. Sulata ja nõruta kirsid. Sulata või ja lase jahtuda. Sega 5 dl jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks tainaks. Tõsta 1/3 tainast kõrvale. Sega ülejäänud 2/3 taina hulka muna ja hapukoor.
2. Pane saadud tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud kõrgemate äärtega ahjuvormi ( 20x 25 cm) põhja. Laota kirsid ühtlase kihina tainale.
3. Sega kohupiim munade, hapukoore ja suhkruga ühtlaseks, maitsesta sidrunikoore ja - mahlaga. Laota kohupiimamass kirssidele.
4. Sega kõrvalepandud taina hulka 0,5 dl jahu. Puista tainapuru koogile. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit. Võta ahjust, lase jahtuda ja lõika tükkideks.
Kommentaarid