Hommikusöögi retseptid
14. jaanuar 2019, 12:09

Kohupiima-kirsikook (1)

Kohupiim ja kirsid -see klassikaline kooslus maitseb alati hästi! Külmutatud kirsid jäävad koogis meeldivalt hapuka ja naturaalse maitsega. Koogi võib valmistada ka kompotikirssidega, kuid siis tasub kärpida täidise suhkrukogust.

Koostisosad
TAINAS
125 g Või
5.5 dl Nisu- või speltajahu
1 dl Suhkur
1 tl Küpsetuspulber
1 tk Vanillsuhkur
1 tk Suur muna
2 spl Hapukoor
TÄIDIS
400 g Külmutatud kirsid
400 g Kohupiim
1.5 dl Suhkur
2 tk Muna
1 dl Hapukoor
2 tl Värskelt riivitud sidrunikoor
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl

Valmistamine

12 tk

1. Sulata ja nõruta kirsid. Sulata või ja lase jahtuda. Sega 5 dl jahu, suhkur, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks tainaks. Tõsta 1/3 tainast kõrvale. Sega ülejäänud 2/3 taina hulka muna ja hapukoor.

2. Pane saadud tainas ühtlase kihina küpsetuspaberiga  kaetud kõrgemate äärtega ahjuvormi ( 20x 25 cm) põhja. Laota kirsid ühtlase kihina tainale.

3.  Sega kohupiim munade, hapukoore ja suhkruga ühtlaseks, maitsesta sidrunikoore ja - mahlaga. Laota kohupiimamass kirssidele.

4. Sega kõrvalepandud taina hulka 0,5 dl jahu. Puista tainapuru koogile. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit. Võta ahjust, lase jahtuda ja lõika tükkideks.