Foto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
11. jaanuar 2019, 12:35

Kruubi-köögiviljahautis rebitud kanalihaga

Kruubipuder maitseb hoopis paremini, kui seda rikastada köögiviljade ja kanalihaga ning anda kuivatatud ürtidega veidi vahemerelist maitset. Kintsuliha jääb roas mahlasem, aga hautise võib soovi korral valmistada ka kanafileega. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 10 minutit

Koostisosad
500 g Kana kintsuliha
1 spl Vahemereline ürdisegu (nt Santa Maria)
1 tk Väike sibul
3 tk Suur porgand
3 tk Sellerivars
2 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Valge vein või veiniäädikas
8 dl Kruubid
1.6 l Kanapuljong
2 spl Hakitud petersellilehed
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Patsuta kanaliha majapidamispaberiga kuivaks ja maitsesta soola-pipra ning ürdiseguga. Kuumuta haudepoti põhjas õli ja pane kanatükid potti. Kuumuta 5-7 minutit kaane all, kuni liha on pruun. Keera ümber ja kuumuta veel 5-7 minutit, kuni kanatükid on ka teiselt poolt kuldpruunid ja läbi küpsenud. Võta potist ja rebi kahvliga ribadeks.

2. Haki sibul, lõika porgand ja seller väikesteks kuubikuteks. Lisa potti pool veinist ja tükeldatud köögiviljad ning kuumuta 5-7 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta läbi. Lisa ülejäänud vein, kruubid, puljong ja pool petersellist. Sega läbi. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

3. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta ca 30 minutit kuni kruubid on pehmed. Raputa peale hakitud peterselli.