Kruubi-köögiviljahautis rebitud kanalihaga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 10 minutit
Koostisosad
500 g Kana kintsuliha
1 spl Vahemereline ürdisegu (nt Santa Maria)
1 tk Väike sibul
3 tk Suur porgand
3 tk Sellerivars
2 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Valge vein või veiniäädikas
8 dl Kruubid
1.6 l Kanapuljong
2 spl Hakitud petersellilehed
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Patsuta kanaliha majapidamispaberiga kuivaks ja maitsesta soola-pipra ning ürdiseguga. Kuumuta haudepoti põhjas õli ja pane kanatükid potti. Kuumuta 5-7 minutit kaane all, kuni liha on pruun. Keera ümber ja kuumuta veel 5-7 minutit, kuni kanatükid on ka teiselt poolt kuldpruunid ja läbi küpsenud. Võta potist ja rebi kahvliga ribadeks.
2. Haki sibul, lõika porgand ja seller väikesteks kuubikuteks. Lisa potti pool veinist ja tükeldatud köögiviljad ning kuumuta 5-7 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja kuumuta läbi. Lisa ülejäänud vein, kruubid, puljong ja pool petersellist. Sega läbi. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
3. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta ca 30 minutit kuni kruubid on pehmed. Raputa peale hakitud peterselli.
Kommentaarid (0)