Linnuliha retseptid

Koorekastmes küpsenud kana päikesekuivatatud tomatitega 

Pille Enden, 11. jaanuar 2019, 12:21
Foto: Jaan Heinmaa
Koduselt maitsev roog valmib üsna lihtsalt ja kiiresti. Väikese vürtsiga kooreses kastmes annavad maitset päikesekuivatatud tomatid. Kasuta roas nahata kanakintse. Kas viimased on kondita või ilma, see on juba maitse küsimus.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 20-25 minutit ahjus

Koostisosad
8 tk Nahata kanakints
3 spl Või
3 tk Küüslauguküüs
Tšillihelbed näpuotsaga
1 dl Vahu- või köögikoor
0.75 dl Päikesekuivatatud tomatid
0.5 dl Riivjuust
0.25 tl Kuivatatud pune
0.25 tl Kuivatatud basiilik
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Maitsesta kanakintsud soola ja pipraga. Pruunista kanatükid pannil 2 sl võis. Pane ahjuvormi.

2. Kuumuta pannil ülejäänud võis läbi hakitud küüslauk ja tšillihelbed. Lisa koor, 2 dl vett, tükeldatud päikesekuivatatud tomatid, riivjuust ja kuivatatud ürdid. Kuumuta keemiseni, alanda kuumus ja hauta 3-5 minutit, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Vala kaste ahjuvormi. Pane vorm ahju ja küpseta 20-25 minutit. Serveeri keedetud kartulite või riisiga.