Foto: Jaan Heinmaa
Aasia köök
11. jaanuar 2019, 12:11

Lagman

Kesk-Aasiast pärit rikkaliku lambaliha-nuudlisupi retsepte on tohutult palju, igal perel oma. Siin on üks versioon toitvast supist, mis sobib suurepäraselt meie külma talvepäeva lõunalauale. Supi võib keeta ka veiselihaga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 25 minutit

Koostisosad
2 tk Suur sibul
4 spl Õli
700 g Lambaliha
3 tk Küüslauguküüs
3 tk Porgand
3 spl Tomatipasta
5 tk Keskmine kartul
2 tk Paprika
1 tk Loorberileht
0.25 tl Tšillihelbed
200 g Pikad nuudlid
Sool
Must pipar
2 spl Hakitud till
2 spl Hakitud petersell
1 tk Rosmariinioks
2 spl Hakitud koriander

Valmistamine

1. Koori ja haki sibulad. Kuumuta õli kastruli põhjas ja hauta sibulad õlis klaasjaks. Lõika liha kuubikuteks ja pruunista poti põhjas.

2. Koori porgandid ja lõika ribadeks. Lisa potti hakitud küüslauk ja porgandid, kuumuta läbi. Sega hulka tomatipasta ja hauta viis minutit.

3. Kalla peale 1,5 l vett ja  kuumuta keemiseni. Alanda kuumus, lisa sool ja pipar, kata kaanega ja keeda mõõdukal kuumusel 45 minutit või kuni liha on üsna pehme.

4. Koori kartulid ja lõika kuubikuteks, lisa potti ja keeda 5 minutit. Lõika paprika ribadeks ja lisa supisse koos hakitud tilli, peterselli, rosmariinioksa, loorberilehe ja tšillihelvestega. Kata pott kaanega, võta pliidilt ja lase 10 minutit seista.

5. Keeda eraldi vees pehmeks nuudlid. Kurna ja loputa külma veega. Jaga taldrikutesse ja tõsta peale supp. Raputa peale hakitud koriandrilehti.