Küpsetised

Pehme piprakook tatrajahuga 

Pille Enden, 13. detsember 2018, 10:29
 Jaan Heinmaa
Üsna lihtsalt ja kiiresti valmiv piparkoogimaitseline pehme kook pohlamoosi ja pähklitega on talvise aja maius. Tatrajahuga valmistatud kook on gluteenivaba.

Koostisosad
TAINAS
5 dl Keefir
4.5 dl Suhkur
6.5 dl Toortatrajahu
2 tl Söögisooda
5 tl Piparkoogimaitseaine (või 3 tl jahvatatud kaneeli ja 3 tl jahvatatud nelki)
1 dl Hakitud Kreeka pähklid
1.5 dl Pohlamoos
150 g Või
GLASUUR
300 g Maitsestamata toorjuust
2.5 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanillisuhkur
KAUNISTAMISEKS
Jõhvikad või granaatõunaseemned
Jahvatatud kaneel

Valmistamine

16 tk

1. Pane keefir ja suhkur suurde kaussi. Sega omavahel tatrajahu, sooda ja maisteained, sega keefiriga. Sega hulka pohlamoos, sulatatud või ja pähklid. Pane tainas küpsetuspaberiga kaetud 20 x 20 cm vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 25-30 minutit. Kontrolli küpsust tikuga.

2. Glasuuri valmistamiseks hõõru toorjuust tuhksuhkruga ja vanillisuhkruga ühtlaseks. Kata jahtunud kook glasuuriga, puista peale veidi kaneeli ja kaunista jõhvikate või granaatõunaseemnetega.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee