Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
11. detsember 2018, 12:03

Läätse-hakklihasupp

Tummine supp saab oma iseloomu erinevatest vürtsidest. Suppi võib kuskussi asemel panna kikerherneid ja proovida lambalihaga, aga ka ilma lihata maitseb suppi oivaliselt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
1 tk Sibul
250 g Veisehakkliha
1 tk Küüslauguküüs
1 purk Tükeldatud tomatid (400g)
Tšillihelbed näpuotsaga
Jahvatatud kaneel näpuotsaga
0.25 tl Jahvatatud paprika
0.25 tl Jahvatatud ingver
0.25 tl Jahvatatud kurkumi
2 tl Harissa pasta või muu tšillipasta
1 l Veisepuljong
1 dl Läätsed
75 g Pärlkuskuss
100 g Viilutatud rohelised oliivid
Koriandrilehed
Kreeka jogurt serveerimiseks

Valmistamine

1. Aja õli poti põhjas kuumaks, hauta selles hakitud sibulat 3-4 minutit, lisa hakkliha ja pruunista. Sega hulka purustatud küüslauk ja kuumuta läbi. Lisa tomatid ja maitseained ning hauta 5 minutit.

2. Lisa puljong ja läätsed, hauta 20 minutit. Puista supisse kuskuss ja keeda veel 20 minutit. Sega hulka viilutatud oliivid ja suur punt hakitud koriandrit, maitsesta soola-pipraga. Tõsta supp taldrikutesse, pane peale lusikatäis jogurtit  ja raputa hakitud koriandrit.