Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20-25 minutit + 30 minutit maitsestumiseks
Koostisosad
500 g Kooritud krevetid
5 spl Õli
3 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Keskmine sibul
1 tk Suur oranž või punane paprika
1 dl Tükeldatud tomatid
2 spl Hakitud koriander
2 dl Kookospiim
1 l Kana- või köögiviljapuljong
1 tk Värskelt presitud väikese laimi mahl
1 spl Riivitud ingver
1 tl Jahvatatud paprika
1 tl Pruun suhkur
1 tk Punane Tšillipipra kaun
Sool
2 tk Basiilikuleht
Valmistamine
1. Pane kooritud krevetid koos 1 sl õli ja 1 purustatud küüslauguküünega kaussi. Maitsesta soola ja musta pipraga. Sega läbi ja lase 30 minutit maitsestuda.
2. Haki sibul ja lõika paprika õhukesteks viiludeks. Kuumuta haudepoti põhjas 2 sl õli. Hauta sibulat ja paprikat 3-4 minutit.
3. Lisa 2 hakitud küüslauguküünt ja tšilliviilud, kuumuta läbi. Lisa tükeldatud tomatid, hakitud basiilik ja koriander, hauta 2-3 minutit.
4. Lisa köögiviljade juurde potti kookospiim, puljong, laimimahl, ingver ja jahvatatud paprika, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni ja keeda 5-7 minutit, kuni kaste veidi pakseneb.
5. Vala pannile 2 sl õli ja prae krevette 1-2 minutit. Keera ümber ja prae veel 1-2 minutit kuni muutuvad roosaks. Lisa krevetid hautisele ja sega läbi. Serveeri hautist riisi või nuudlitega. Pane peale basiiliku- ja koriandrilehti ning viilutatud tsillit.
Kommentaarid (0)