Sealiha retseptid

Hasselbacki seafilee peekoni ja õunaga 

Pille Enden, 10. detsember 2018, 12:57
 Jaan Heinmaa
Rootsis Hasselbackeni restoranis esmakordselt valmistatud samanimelised kartulid on üleilma tuntud. Aga miks mitte valmistada sarnaselt ka liha või kala. Seafileest valmistatud praad võiks olla lahjem ja kergem asendus klassikalisele seapraele ning valmib ka oluliselt kiiremini.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit+ 45-50 minutit ahjus

Koostisosad
700 g Seavälisfilee
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Õun
Sool
Must pipar
100 gr Toorsuitsupeekon

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika fileesse risti 6-8 sisselõiget ¾ ulatuses nii, et ei lõika lihatükki lõpuni läbi. Seda on muretu teha, kui  panna lõikelauale liha kõrvale puulusikavars.

2. Maitsesta liha igast küljest ja ka sisselõigete vahelt soola ja pipraga. Lõika õun õhukesteks viiludeks. Määri lõigetesse purustatud küüslauku ja pane peekoni- ning õunaviil. Pane liha ahjuvormi, kalla vormipõhja veidi vett.  Küpseta 45-50 minutit. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee