Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
5. mai 2019, 10:24

VIHMASE PÜHAPÄEVA LEMMIK! Kapsarullisupp

Eriti mugav moodus kapsarulle süüa! Pane kõik kapsarulli ained ühte patta ja keeda supiks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Porgand
1 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Peakapsas (ca 500g)
400 g Veiseliha
1 spl Rapsiõli
1.5 l Kanapuljong või vesi
1 purk Tükeldatud tomatid (400g)
1.5 dl Pikateraline riis
1 tl Jahvatatud paprika
1 tk Loorberileht
1 spl Sool
1 tl Suhkur
1 spl Worcesteri kaste
1 tl Valge veini äädikas
Hakitud petersell serveerimiseks

Valmistamine

1. Koori porgandid ja lõika kuubikuteks. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Haki kapsas.

2. Pruunista hakkliha poti põhjas õlis, lisa porgand ja sibul ning hauta 5 minutit. Lisa küüslauk, kapsas, konservtomatid ja puljong. Lisa jahvatatud paprika, loorberileht, sool (kui puljong on soolata) ja suhkur.

3. Kuumuta supp keemiseni, alanda kuumust ja hauta 20 minutit, kuni riis ja kapsas on pehmed. Maitsesta worcesteri kastme, äädika ning vajadusel ka veel suhkru, soola ja pipraga. Serveeri hakitud peterselliga.