Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
11. oktoober 2018, 11:22

Lillkapsariis köögiviljadega

Väga lihtsalt valmiv panniroog sobib taimse toidu austajale. See on ka suurepärane lisand liha-või kalatoidule. Riisi ei ole roas küll teragi, purustatud lillkapsas jätab aga nii välimuselt kui maitselt sellise mulje nagu oleks. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Keskmine lillkapsas (ca 1 kg)
1 tk Suur sibul
3 tk Paprika (erinevad värvid)
200 g Šampinjonid
3 spl Õli
3 spl Sojakaste
3 spl Magus tšillikaste
Serveerimiseks maitseroheline
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Eemalda lillkapsal lehed ja vars ning töötle õisikud kombainis peeneks. Koori ja haki sibul, haki seened ja tükelda seemnetest puhastatud paprikad.

2. Kuumuta õli suuremal pannil, hauta selles sibulat 3-4 minutit, lisa paprika ja kuumuta veel 2-3 minutit. Lisa siis pannile seened ja lillkapsas, hauta kuni lillkapsas ja paprika on pehmed, 6-8 minutit.

3. Maitsesta roog soja- ja tšillikastme ning pipraga. Kui vaja lisa ka veidi soola. Raputa peale ohtralt hakitud maitserohelist.