Lõunasöögi retseptid

Soe salat kinoa ja köögiviljaga 

Pille Enden, 10. oktoober 2018, 08:29
Foto: Jaan Heinmaa
Kaunites sügisvärvides taimne roog täidab hästi kõhtu ja paitab silma. Köögiviljade kooslust saab oma maitse järgi muuta, lisades näiteks rooskapsaid, juursellerit või muid meelepäraseid köögivilju. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Keskmine bataat
1 tk Suurem porgand
1 tk Suurem pastinaak
1 tk Väike naeris või kaalikas
3 spl Õli
1 tl Sool
Must pipar
2.5 dl Kinoa
200 g Brokoli
KASTE
1 dl Hakitud roheline sibul
3 spl Oliiviõli
3 spl Palsamiäädikas
2 spl Riivitud ingver
2 spl Sojakaste
1 tl Seesamiõli
Serveerimiseks hakitud koriander

Valmistamine

1. Koori juurviljad ja lõika ca 1 cm kuubikuteks, eralda brokoli õisikuteks. Sega köögiviljad kausis õli, soola ja pipraga. Pane ühe kihina ahjuplaadile ja küpseta 15-20 minutit, olenevalt kui pehmet tulemust soovid. Brokoli kaunima värvi säilitamiseks võib selle ka pehmeks aurutada. Sega aeg-ajalt küpsemise ajal.

2. Vahepeal keeda kinoa soolakas vees pehmeks, selleks kulub 15-18 minutit.

3. Sega kastme ained. Nõruta kinoa ja sega kastmega. Sega hulka juurviljad ja brokoli. Kui vaja, maitsesta veel soolaga.

Serveerimisel raputa peale hakitud koriandrit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee