Foto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
10. oktoober 2018, 08:29

Soe salat kinoa ja köögiviljaga

Kaunites sügisvärvides taimne roog täidab hästi kõhtu ja paitab silma. Köögiviljade kooslust saab oma maitse järgi muuta, lisades näiteks rooskapsaid, juursellerit või muid meelepäraseid köögivilju. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Keskmine bataat
1 tk Suurem porgand
1 tk Suurem pastinaak
1 tk Väike naeris või kaalikas
3 spl Õli
1 tl Sool
Must pipar
2.5 dl Kinoa
200 g Brokoli
KASTE
1 dl Hakitud roheline sibul
3 spl Oliiviõli
3 spl Palsamiäädikas
2 spl Riivitud ingver
2 spl Sojakaste
1 tl Seesamiõli
Serveerimiseks hakitud koriander

Valmistamine

1. Koori juurviljad ja lõika ca 1 cm kuubikuteks, eralda brokoli õisikuteks. Sega köögiviljad kausis õli, soola ja pipraga. Pane ühe kihina ahjuplaadile ja küpseta 15-20 minutit, olenevalt kui pehmet tulemust soovid. Brokoli kaunima värvi säilitamiseks võib selle ka pehmeks aurutada. Sega aeg-ajalt küpsemise ajal.

2. Vahepeal keeda kinoa soolakas vees pehmeks, selleks kulub 15-18 minutit.

3. Sega kastme ained. Nõruta kinoa ja sega kastmega. Sega hulka juurviljad ja brokoli. Kui vaja, maitsesta veel soolaga.

Serveerimisel raputa peale hakitud koriandrit.