Foto: Tiina Kõrtsini
Küpsetised
2. oktoober 2018, 10:33

Lihtne tagurpidi ingveri-õunakook

Kui tavalistest õunakookidest hakkab juba küllalt olema – või satuvad tooraineks eriti hapud vissid – siis tee neist tagurpidi karamellist küpsetist, millele ingver annab korralikult särtsu juurde. Tõeline pikkade vihmaste õhtupoolikute ilmestaja, mis on samas üllatavalt lihtne valmistada.

Koostisosad
5 tk Keskmine kõvem õun
4 spl Hakitud suhkrustatud ingver
2 tl Ingveripulber
200 g Tume siirup
150 g Pruun suhkur
200 g Nisujahu
1.5 tl Küpsetuspulber
2 tk Muna
250 g Või
50 g Mesi

Valmistamine

12 tk

1. Võta umbes 20x30 sügavam koogivorm ning vooderda niiske küpsetuspaberiga (hoiab paremini vormi).  Sulata kausikeses 50 gr võid. Kalla lisaks mesi ning 50 gr pruuni suhkrut. Sega läbi kuni kõik sulanud ja vala vormi põhja.

2. Puhasta õunad, ära koori. Viiluta paksemalt ning lao need vormi põhja, vedela või-suhkrusegu peale.

3. Tükelda ülejäänud või suuremasse kaussi, hõõru pruuni suhkruga vahule. Lisa kaks muna, vahusta.

4. Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa segule. Lisa ka hakitud ingver ning ingveripulber.

5. Soojenda tumedat siirupit veidi kas veevannis või mikrolaineahjus (et see muutuks vedelemaks ja kergemini segatavamaks) ning lisa taignasse. Sega hoolikalt läbi.

6. Kui tainas tundub lusikaga segades paks, lisa sellele sorts piima. Kanna segu lusikaga ettevaatlikult õuntele, niiet kõik saaksid kaetud. Küpseta ahjus 160 kraadi juures tund ja veerand, kuni koogi pealispind on kenasti küps ja pruun.

Serveerimseks kalluta kook tagurpidi ning eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber.

NB! Imehea koos vahukoore või vanillijäätisega!