Foto: Margus Ahven
Linnuliha retseptid
26. september 2018, 11:45

Muinasjutt rasvavaesest lasanjest (1)

Lasanje ja rasvavaene – ei, me pole hulluks läinud. Üks õige lasanje on ju kaloritest küllastunud. Ent neid saab nutikate nippidega maha koorida, samal ajal maitse arvelt koonerdamata. Imehea kiiresti valmiv  roog, kui korraga on vaja suurem hulk pirtsakaid(laste)suid ära sööta. Kui soovid veel kergemat varianti, asenda kanasink seentega.

Koostisosad
RAGUU
1 pk Kanasink (190-200 g)
1 pk Purustatud tomatid (400 g)
1 dl Vesi
1 tl Pune
2 tk Sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 spl Palsamiäädikas
0.5 tl Tšillihelbed
Sool
0.5 tl Suhkur
VALGE KASTE
1 tops Rasvatu kodujuust (250 g)
1 tops Toorjuust (150 g)
Riivitud muskaatpähkel
Sool
LADUMISEKS
3 palli Külmutatud spinat
2 spl Sidrunimahl
250 g Riivitud mozzarella
2 klaasi Lasagnette pasta või mõni teine plaadikesemoodi pasta

Valmistamine

1. Haki sibul ja peenesta küüslauk. Aseta koos tilga õliga kuumale pannile, lisa pune ja tšilli. Peale õrna praadimist lisa purustatud tomat ning vesi (kasuta selleks purustatud tomatite karbi loputust).  Maitsesta soola ja suhkruga, vala juurde ca 2 spl palsamiäädikat. Jäta madalamal kuumusel hauduma.

2. Vala toorjuust ja kodujuust kaussi ja töötle sauseguriga ühtlaseks. Riivi juurde maitse järgi muskaatpähklit. Maitsesta soolaga, kui soovid.

3. Kalla spinatile kuum vesi peale, oota kuni sulab, kurna ja maitsesta soola ning sidrunimahlaga.

4. Võta keskmise suurusega kandiline ahjuvorm, vala põhja õli. Aseta põhja kaks suurt lusikatäit raguud. Selle peale lao pastaplaadikesed. Seejärel laota laiali spinatikiht. Selle peale tõsta lusikaga kiht juustusegu. Vala otsa paar lusikatäit raguud, et pind oleks ühtlaselt kaetud. Lisa veel üks kiht pastaplaadikesi ning korda protsessi (va spinat) kuni koostisaineid jagub. Viimasele kihile raputa peale jämedalt riivitud mozzarella.

5. Kata vorm pealt fooliumiga ning küpseta 200-kraadises ahjus ca 25-30 minutit. Kui vorm tundub kahvatu, lase ilma katteta 5 minutit ahju kõrgemal siinil pruunistuda.

HEA TEADA! Enne lahtilõikamist lase 5-10 minutit taheneda. Parim nii kohe söömiseks kui ka järgmisel päeval näkitsemiseks.