Küpsetised

Vanillimaitseline õuna-jogurtikook 

Pille Enden, 25. september 2018, 12:59
Foto: Jaan Heinmaa
Mahlase õunakoogi igale kihile on lahke käega lisatud vanillisuhkrut,  mis annab koogile mõnusa maitse. Jogurtikate aitab hoida koogi kaua pehme.

Koostisosad
PÕHI
100 g Või
1.5 dl Keefir
1.5 dl Suhkur
1 tk Muna
3 dl Speltanisujahu
1 tl Sooda
1 spl Vanillisuhkur
Või vormi määrimiseks
TÄIDIS
5 tk Suurem õun
1 spl Sidrunimahl
1 spl Fariinsuhkur
2 tl Vanillsuhkur
KATE
1 tk Muna
2 dl Maitsestamata jogurt
1 dl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur

Valmistamine

12 tk

1. Sulata või ja lase jahtuda. Sega keefiri hulka sulavõi, suhkur ja muna. Sega jahu soodaga ja lisa tainasse koos vanillisuhkruga. Sega ühtlaseks. Määri 26 cm koogivorm võiga ja vala tainas vormi.

2. Koori õunad ja lõika üsna õhukesteks viiludeks. Sega sidrunimahla ja suhkruga ning lao tainale. Katte valmistamiseks klopi muna lahti. Sega hulka jogurt suhkur ja vanillisuhkur. Vala õuntele.

3. Küpseta 190-kraadises ahjus 35-40 minutit.  Võta ahjust ja lase jahtuda. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee