Foto: Ragne Värk
Küpsetised
11. september 2018, 11:04

Martsipanine ploomigalette

See on pirukas, mille täidiseks saad valida just need viljad või marjad, mida hooaeg pakub. Seepärast peituvadki selles pirukas just ploomid, mis martsipaniga kelmikalt maitsemängu korraldavad.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
TAINAS
4 dl Nisujahu
1 spl Rukkijahu
1 tl Küpsetuspulber
0.25 tl Sool
2 spl Suhkur
50 g Või
200 g Hapukoor
TÄIDIS
300 g Ploomid
2 spl Suhkur
1 tl Vanillisuhkur
2 spl Nisujahu
75 g Martsipanimass
SERVEERIMISEKS
Tuhksuhkur ja vaniljepuding

Valmistamine

1. Taina valmistamiseks sega kokku kuivained, lisa või ja hapukoor ning sõtku ühtlaseks tainapalliks. Selleks, et tainast saaks paremini rullida, pista see täidise ettevalmistamise ajaks külmkappi.

2. Poolita ploomid, eemalda südamik ning lõika noaga ploomipoolikud veelkord pooleks. Lisa ploomidele suhkrud ja jahu ning sega korralikult.

3. Rulli tainas jahusel pinnal õhemaks ringiks ning tõsta see siis ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota peale martsipanitükid, jättes tainaservadest u 6-8cm ulatuses katmata. Aseta samas ulatuses peale ploomipoolikud ning seejärel tõsta katmata tainaääred koogile.

4. Küpseta 180 kraadi juures 30-40 minutit. Lase pisut jahtuda, raputa peale tuhksuhkrut ning serveeri koos vaniljepudinguga.