Küpsetised

Hakkliha-metsaseenepirukas suvikõrvitsaga 

Pille Enden, 10. september 2018, 13:23
Foto: Jaan Heinmaa
Suur ja mahlane metsaseentega pirukas on ahjusoojana eriti hõrk. Serveeri lisandiks rohelist salatit ja toitev eine ongi laual. Kui metsaseeni ei ole, siis sobib pirukasse ka šampinjone panna.

Koostisosad
400 g Lehttainas
TÄIDIS
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
4 spl Õli
300 g Veise- või segahakkliha
200 g Värsked metsaseened või šampinjonid
4 spl Terav salsa
1 tl Kuivatatud pune
4 spl Vesi
2 tk Suvikõrvits (1 kollane, 1 roheline)
Sool
Must pipar
Õli praadimiseks

Valmistamine

12 tk

1. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta sibulat pannil 2 sl õlis 3-4 minutit, lisa siis hakkliha ja küüslauk. Kuumuta, kuni hakkliha muudab värvi.

2. Tükelda puhastatud seened ja prae kuival pannil kuivaks, lisa hakklihale. Lisa salsa, pune  ja 3-4 sl vett. Hauta 4-5 minutit  või kuni enamus vedelikust on aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga. Lase veidi jahtuda.

3. Lõika suvikõrvitsad diagonaalis õhukesteks viiludeks. Rulli tainas jahusel laual neljakandiliseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika tainaplaadi äärde 1 cm kauguselt rant. Laota pirukale randist sissepoole hakkliha-seenetäidis. Lao peale suvikõrvitsaviilud. Nirista peale ülejäänud õli ja raputa peale soola ning pipart.

4. Küpseta 225-kraadises ahjus 15-20 minutit kuni tainas on krõbe ja kuldpruun.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee